Siste nytt

News in Shorts


Latest cuts in English

Establishment

Gallery - CLW v2.1

Gallery - CLW v3.5

Awards

Site map

Links


[TOP]
... News in Shorts
... News in Shorts

2003-11-15


Det er utrolig at "komikere" tillates å harselere i media over egne kriminelle handlinger. Statskanalen skal presentere "godbiter" av to påkjørsler med 1 i promille. Kan det bli flatere og mer plump hvis også S&H følger opp med flere bredsider om rikets siste heltehistorier ? Det er virkelig snart på tide at etikk og moral settes i fokus. Når man ikke lenger forstår at lover og regler er til for å etterleves, bør noen snart reagere. Skjønt det å se konsekvensen av egne handlinger, er ikke statsmaktens sterkeste side.
Tydeligst ser man dette på syklistenes adferd i bygatene - kjører på rødt, mot en-veiskjørte gater, gjerne på venstre side, sikk-sakk på fortauene hvor gående må skvette til siden for ikke å bli nedkjørt. Det er tydelig at syklister ikke lenger defineres som trafikkanter av SD og trafikkmyndigheter. Det som verre er, er at de samme syklister om noen år setter seg bak et ratt. Mon tro om vi ikke kommer til å oppleve at unoter fra ungdomstiden nå får full utblomstring.
Respekt for normer og regler synes å bli rolleavhengig. Problemet oppstår når man ikke lenger er istand til å identifisere egen rolle og hvilke krav samfunnet setter. Regner med at Trygg Trafikk bare blir en klisjé som fremdeles bruker andres penger til å fremme syklistenes utrygge trafikkmiljø. Hvem har da ansvaret for denne utviklingen ? - Tja-- de ivrigste aktørene finner man i SD som ikke har forstått en dritt av egne handlinger. Heldigvis har politiet gitt et varsku, men til liten nytte. Det er mulig at de også innser håpløsheten i et politisert maktstyre som bare kan ende ett sted. Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves.
Vi kaller det omvendt synergi - Ser man et avvik, La det utvikle seg ! For det er mye billigere enn å ta ondet ved roten.

Brød og fotball er nok et sentralt tema. Den siste tids hendelse mellom Riise og Carew er av en slik karakter at hadde dette skjedd for 20 år siden, ville det ikke blitt spandert et komma i ukepressen engang. Det merkelige er at det alltid er minst to som inngår i en konfliktsituasjon. Dette var stort sett sindige gutter, men av og til er NOK nok. Når provokatøren ikke er istand til å tolke signalene, men fortsatt provoserer, må man regne med at det kommer en rett høyre. Enden på den visa kjenner jo alle gjennom "fagpressen" og andre frynsete ekspertuttalelser. Provokatøren blir helten og den forurettede blir skurken. Det er vel bare i Bakvendtland at voldtektsmannen blir frikjent og den voldtatte blir straffet. Jeg gremmes.
Respekten for Riise og hans hylekor har nådd bunnen. Ingen må fortelle meg at provokatøren ikke vet hva han gjør, og at den rette høyre var fullt ut fortjent. Dessverre er gangsynet til NFF og gutteklubben Grei så innsnevret, at saken får et utfall som ingen er sportslig tjent med, men overraskende er det ikke. Etter mange hodedueller på banen er det vel ikke mye igjen over snippen som er i stand til å tenke klart lenger der i gården. Kanskje de burde fusjonere med bokseforbundet for å møte likesinnede ? Men det er greit å ha noen å skylde på når proppen i skuta forsvinner. Så kan brødrene Brothers sitte på galleriet å styre landslaget, fremdeles i den naive tro at de har noe å tilføre norsk fotball. Med et blikk mot resten av fotballverdenen, oppdager man fort at norsk landslagsfotball har stagnert så lenge man sverger til langpassninger og ingen midtbanespillere. Lær mer teknikk og strategi så har vi kanskje en mulighet. Fysikken er det ingen ting i veien med, det er jo vel dokumentert i media.
Men som ordtaket sier - selv en blind høne finner også korn.


2003-07-04


Asylpolitikken i Norge er et av de mest ømtålelige tema det er uunngålig å snakke om. Aftenposten skriver idag på forsiden om drapsmannen som får norsk statborgerskap. Dette var vel et av de siste krampetrekninger fra AP-regjeringen før valget. Ikke det at sittende regjering viser større fornuft, men jeg lurer på om 4,5 mill nordmenn ønsker at vi skal fylle opp landet med kriminelle og jordbærplukkere for å fylle kvotene.
Kongeriket Danmark har offentlig sagt klart i fra at asylsøkere er på prøve. Hvis de blir innblandet i kriminelle handlinger i prøveperioden, er det rett ut. Man vil ikke at det danske samfunnet skal gjennomsyres av effekter man ikke er tjent med, både av hensyn til egne borgere og til den allmene rettsoppfatning.

Daglig leses det om drap hvor asylsøkere er innblandet. På godt norsk kalles de kriminelle handlingene rovmord, hvor ren og skjær misunnelse er de drivende krefter. Inntrykket man sitter igjen med er at noe er fundamentalt galt med rettsstaten, når disse elementene får større vern enn norsk ungdom som prøver å bryte ut av belastede miljø. Det er ungdommen som skal arve oss, og jeg tviler sterkt på at vi ønsker at arven skal fordeles til snyltere og kriminelle innvandrere.

Det er en kjent sak at Norge står sist i køen når asylsøkere skal fordeles. Det som er igjen etter at andre land har håndplukket sine nye landsmenn, er i større og større grad yngre asosiale mennesker med ukjent bakgrunn, som ikke er interessert i å bidra med noe som helst. Når foten først er satt på norsk jord, glir man lett inn i ymse rufsete miljø for deretter å ture fram på bekostning av alle de som bidro til å bygge opp landet etter WW2.
Daglig observeres feite glis med våre nye "landsmenn" bak rattet. For 20-30 år siden ville man hatt kemner'n på nakken ganske umiddelbart hvis det var divergens mellom inntekt og forbruk. Idag virker det som om kontrollapparatet fullstendig har kollapset til trots for all verdens elektroniske kontrollsystem.
Så lenge landets ledere skal drive en utstrakt strutsepolitikk i den tro at norske nordmenn ikke legger merke til samfunnets forfall, bør de finne seg andre bein å henge hatten på. De er i hvertfall ikke voksne nok til å se konsekvensene av sine politiske handlinger.
Mon tro om vi ikke sitter på en tidsinnstilt bombe, snart er nok nok.


2003-06-10


Cirkus og brød - slaget i Parken skulle minne mye om det. Egentlig ble det aldri noe slag, bare 10 forvirrede "rundingsbøyer" som aldri våget å utfordre motstanderen. Lurer på når man skal innføre hockey-regler i fotball - med red-line og blue-line og feil passning over to soner.
Det er vel snart 10-15 år siden vi sluttet med midtbanespill med det resultat at ballen flyr i hytt og pine. Ikke alle har en "gullfot" som Bjørneby med perfekte lissepassninger. Nå må vi være glad om vi klarer tre trekk før vi mister ballen.

Det er merkelig å samle sammen det beste vi har av proffer?  for å gjøre dem til statister gjennom en spillestil som er rimelig ukjent både for arbeidsgiverne og de samme spillerne. Men solidarisk mot landslagssjefen er de ! Har du hørt maken til sludder. Til og med proffer går dritt lei av en amatørmessig fotballstrategi. Noen har faktisk vært voksne nok til å si at man er uaktuell for landslagspill. Flere burde manne seg opp å si seg enig. Kanskje dette er nødvendig for å kunne prestere kvalitetsfotball i fremtiden.
Men er du "gul" utenfor banen, er du også "gul" på banen.


2003-05-20


Tror ordene falt slik - Vi må arbeide med å forbedre oss ! Beredskapsprosedyrene til OS ble virkelig satt på prøve den 17. Mai i fm brann og sterk røykutvikling i T-bane tunnelen mellom Oslo S og Grønland stasjon.
200 personer ble evakuert gjennom tunnelen uten at man hadde overblikk over det eksakte antall. Regner med at OS' nye elektroniske mirakelbox vil kunne registrere passasjer-/antallslister hvis man husker å berge den i forvirringen som oppstår.
I slike situasjoner må prosedyrer være gjennomspikret og testet. Til og med nødløsninger må testes i fall primærløsninger feiler.
Hvis man ikke forstår at i slike situasjoner har man ingen toleranseslingring, bør den samlede OS-ledelse skiftes ut.
Man leker ikke med andres liv og helse i hensikt å forbedre seg selv.

"Tinnsoldater" i aksjon utenfor slottet 17. mai - en forbipasserende trodde det var "filmopptak", en tante formante at soldatene ikke måtte være så brutale.
Er vi tilbake til 1939 hvor vi ikke trodde det ble krig. Vi trodde fremdeles ikke at det var krig når tyske tropper marsjerte oppover Karl Johansgt. i aprildagene 1940.

Hva skal til for å forstå alvoret ? Til og med å male fanden svart på veggen oppfattes som overdrevet sprøyt. Det er tydelig at man ikke vil forstå før man får seg en på "trynet".
Takk til HMKG for at noen av oss fremdeles er oppegående nok til å identifisere situasjoner som de er, og ikke en dårlig Bollywood-spøk.


2003-03-27


Tror neppe jeg har hatt noen dårligere mavefølelse enn da verdens mest kulturfattige nasjon erklærte krig. Oppfostret på Mac og Coke er det ikke merkelig at "onkel Sams sønner" tror at USA er verdens navle. Det er ok å være nasjonalistisk, dette har vi selv vært mange ganger, men dette tendenserer sterkt til hva som hendte i Tyskland før, under og etter WW2.
Som ett av verdens mest demokratiske land, merker vi oss nå at sensurering av informasjon til allmuen, er iverksatt. Når man ikke lenger tror på fakta fra uhildede medier, gjør det oss til de grader betenkt på hvordan utviklingen kommer til å bli etter Afganistan.
Det er ikke lenge siden man hørte uttrykket - "a good indian is a dead indian". Dette bli vel noe av det samme.
Eller hva tror man når "skvadroner" av B52 hver slipper 50 tonn uintelligent bombelast over en by. Er man virkelig så naiv å tro at dette dreier seg om presisjonsbombing. En ting er sikkert - kuler og krutt vet ikke forskjell på fi og foe.

Nå kan vi vente oss rekordregning på el-kraft - nå har SARS-viruset brutt ut i Hong Kong og på vei mot Europa - nå skjer det ett familiedrap i uken - nå sulter de eldre ihjel på pleiehjemmet - nå sparer vi oss fattig - nå er oljefondet redusert med 200 Mrd, jeg vet ikke hva. Finnes det ikke noen gode nyheter ? Hva med - "Verftsindustrien i Norge har behov for 50.000 årsverk de neste 5 år", eller "Omlegging av landbruket har medført nesten 100% selvforsyningsgrad, prisene på meieriprodukter og storfe på EU-nivå", eller denne "Kollektivtransport er et samfunnsansvar for at statens inntektsgrunnlag kan oppretholdes - en arbeidsreise skal ikke koste mer enn 10 kr.".
Hvem tjener på sykefravær ? Uansett hvordan vi snur på dette; alle blir tapere og dessverre er smitteeffekten vesentlig større enn Hong Kong-viruset.
Det nytter ikke lenger å drive strutsepolitikk, eller gjøre som Charlie Brown - løpe fra ansvaret. Ansvar er et merkelig ord. Politikere tror det følger med Stortings-rollen, men vet ikke hvordan det utøves. Lurer på om vi noen gang får oppleve en politiker som tar et ansvar for å få noe gjort ? Men én ting er helt klart; oposisjonspolitikere har det mer i "kjeften" så lenge de slipper å forvalte pundet.


2003-03-09


Spillegalskapen tar virkelig overhånd. Vi spilte for 1 Mrd kroner siste år. Hvem vet hvor mange som har satt seg i bunnløs gjeld for å håpe at lykken snur seg. Når man først har startet på galleien, er det vanskelig å stoppe. Det merkelig er at vi lar oss lokke med lett tjente penger. Har enda ikke sett et lotteri som ikke går med overskudd. Dette betyr at noen må tape. Statistisk er det enkelt å regne ut hvilke muligheter man har. Men man narrer seg selv når man tror at sjansene øker jo lenger man holder på.

Myndighetens etterstrebelser med å redusere spillegalskapen ser ut til å være forgjeves. Innføring av 18års aldersgrense for å spille på "en-armede banditter" eller slot-machines er rimelig naivt.

Siste skudd på mulighetes marked er SMS-jackpot. Vinn opptil 100.000 lokkes det med. Det verste av det hele er at det er Telenor Mobil som støtter dette tragiske tiltaket (se VG 7/3 og andre utgaver). Med 5,027 Mrd i underskudd har vel ikke Telenor andre muligheter for å dekke tapet enn å dele ut gulrøtter til de spillegale. Mer talentløs ledelse har man knapt sett på lenge. Dette er en såpass kynisk undergraving av myndighetenes arbeid, at jeg skjønner godt at Tormod H. solgte aksjene sine.


2003-02-23


X-files - har du sett den ? Du tror det ikke før du ser det ! Skremmende holdninger den siste tiden har resultert i alvorlige ulykker hjemme og borte. Diskotekbranner i Chicago og Rhode Island hvor gjestene trodde at flammene var en del av showet når de slikket opp langs veggene.

En døende bussjåfør som ikke får hjelp fra politiet. I 9 timer står lovens voktere tafatte og lurer på hva de skal gjøre. Det er trolig bare i Norge dette går an. Det er nå tydelig at "asylsøkere" er mer verd enn hardt arbeidende nordmenn - og særlig de som ikke har noe å tilføre samfunnet, annet enn en påplussning på hvermannsens skatteseddel. En ting er sikkert; hvis vår herre hadde visst hva assimilasjon er, hadde det ikke vært så mange whitings her ! Regner med han visste hva han gjorde.

Gud vet hvor mange gullmedaljer vi skulle få i dette ski-VM. Med gullhåpene på ramma, er det lite å hente. Det er nå slik en gang at hvis man ikke kan realisere de kvalitetene man har, er de ikke noe verd.
Tror vi kan se i øynene en vridning i doping-fenomentet; if you can't beat them, isolate them. Det er vel det som er i ferd med å skje i en kulturgren hvor kommersielle interesser styrer. Her vinner de interesser som er grådisk. Etiske holdninger er et ukjent begrep. Kan man sette en motstander ut av spill, gjør man det med de midler som er nødvendig.

Powells dokumentasjon av BC-baser i Irak var det heller ikke mange som trodde på. Ei heller at det er gjennomført tester med C-våpen som utryddet hele landsbyer i nord-Irak. Hva skal til for at folk forstår alvoret ? Vi er tilbake i 1940 da Norge ble angreper av Tyskland. De eneste som forsto alvoret var kongehuset og noen offiserer som var stasjonert i Drøbaksundet. Det vel snart på tide å tenke med det man har over snippen og ikke det man sitter på før det er for sent.


2002-12-09


Er dere oppdatert på den nye "reklamasjonsloven" - dersom et "nytt" produkt ikke er feilrettet i løpet av 14 dager, kan kunden heve kjøpet. Dette er enda en ny lov som teoretikerne har vedtatt.

Alle vet jo at selger må videresende varen til fabrikanten eller et godkjent serviceverksted for utbedring. Transport til og fra tar nesten 14 dager. I tillegg kommer tiden reparatøren trenger - for ikke å snakke om hvilket nummer du blir i rekken for reps. Er man heldig går det nok en 4-5 uker før varen kommen tilbake. Nok en idiotisk lov som Norge er alene om.

I EU-land vet man enda ikke hva angrefrist er. Har man kjøpt en vare, så har man det. Service kan du få når man har tid.

Vi får merke oss at Norge er et dominerende land og kan sette sine egne regler. Lurer på hvem som er interessert i å selge noe som helst snart ?


2002-12-05


Så fikk vi endelig bekreftet hva vi visste - Norge har Europas dyreste strøm. Med fosser og vann som råvare klarer vi ikke å produsere strøm som er billigere enn kull- og oljekraftverk. Så begynner sparingen med den følge at netteiere sutrer og legger på prisene for transport av energi til hver eneste en av oss. Ikke nok med det - prikken over i-en er at det blir moms på hele drit.... Så bare spar på forbruket. Uansett hva vi gjør, stiger prisene !

Ledninger på kryss og tvers inngår i kongeriket Norges infrastruktur og "eies" av kongeriket. Beklageligvis er forvaltningen bortsatt til syndikater som bare er interessert i å tjene mest mulig. Gjennom en menneskealder har d'herrer på Løvebakken ikke forstått at ansvar og kontroll er komplementære begreper. Det skal vel gå en ny menneskealder før noen skjønner at dette bærer galt av sted - eller som min kraftleverandør så vennlig skrev i siste informasjonsbrev - Vi har mistet kontrollen, vi tør ikke spå prisene lenger.

Det som er mest merkelig, er at nedbørsmangel alltid er et forbigående fenomen. Hvor er kraftberedskapen i Norge? Hvem har ansvar for at vi og kongeriket Norge fungerer optimalt?Kia Ora