Link til Kreitler

 

Kreitler rollers

Treningsruller

Tilleggsutstyr

Treningstips


Komme igang på rulle


How to master a roller


Legg peker over bildene for å forstørre
Move pointer on images to enlarge

[TOP]
Treningstips
Treningstips

Mye har vært skrevet og sagt om trening og treningsmetoder. Det kan synes som om alle idéer og teorier er oppbrukt for lenge siden. Imidlertid er det et par ting man legger merke til over tid -


Det kastes vrak på tidligere erfaring og analytisk tenking -
man er i ferd med å bli historieløs.

Dette avspeiles også i samfunnets styringsmekanismer. De færreste tør stikke hodet frem å rope : ?Han har jo ingen klær på !?
Verden vil bedras, men bare de færreste forstår at det ikke finnes noen lettvinn vei til suksess på idrettsbanen, hoppbakken eller skøytearenaen. Det eneste som hjelper er en god porsjon pågangsmot, tålmodighet, utholdenhet og en skikkelig ego-blære.

Når man først er kommet opp til et elitenivå, er fallhøyden desto større. Feilmarginene er små dersom treningsopplegget ikke er harmonisert med utøverens fysiske og psykiske egenskaper.
Ofte hører man at kroppen er gått sur - den klarer ikke å absorbere mer trening, uansett hva man gjør. Hva med kroppens egen alarm. Er man flink til å lytte til kroppens reaksjonsmønster ?

Merk derfor at det er spesielt 4 "kardinallover" som er styrende for all trening og formstigning :

 

 

 • "Loven om superkompensasjon"

 • "Loven om avtagende profitt"

 • "Loven om spesifisitet"

 • "Loven om hyperbelastning"


 • Hva er nå disse lovene ?
  Superkompensasjon er forholdet mellom trening og hvile. Trening skal normalt føre til økt prestasjonsevne. For mye hvile kan bidra til at prestasjonsevnen svekkes. For lite hvile kan medføre at kroppen ikke omsetter trening til økt prestasjonsevne. Bruk sunn fornuft og start trening når du føler deg vel. Husk å skille mellom psykisk og fysisk tretthet.

  Avtagende profitt er et uttrykk for ensidighet. Jo mindre variasjon i treningen, jo mindre avkastning gir treningen. Nødvendigheten av et allsidig treningsopplegg er fundamental, når "hele" kroppen skal benyttes. Ensidighet i treningen vil over tid medføre stagnasjon. Muskelgrupper blir ikke bedre uten at variasjon innføres.

  Spesifisitet omhandler muskulatur. Bare de musklene som brukes, blir bedre. Trener man sykling, bruker man fortrinnsvis bena. Fornuften tilsier også at nærliggende mukler også må trenes. Glemmer man å trene støttemusulaturen, er dette like ille. Husk at hele kroppen skal fungere.

  Hyperbelastning sier noe om intensitet, utholdenhet og treningsbelastning. Skal du bli bedre, må du yte mer enn det vanlige. Det å kjenne at musklene blir fysisk slitne (ikke sure), er et godt tegn på riktig belastning.  Vi har holdt oss til noen gode linker om trening og kosthold. Ta tipsene med på veien, og vi håper at du får nytte av dem sammen med en Kreitler Roller :

   Sykkeltrening 
   Glykemisk Index - Ernæring 
   Ernæring m.m. 
   Ten Easy Steps to Learn how to RideRollers 

  ....... og vi vil garantere for fremgang i sporet eller på arenaen !  Kia Ora